Поради временна повреда на сървърът, в който се хоства сайтът „Фасада на годината“, може да има проблеми при гласуването в големия финал. Поради това, конкурсът ще бъде удължен с един ден – до 11.03.2016 г., 12:00 часа.
Моля за извинение за причиненото неудобство
2018-2019
BG | EN
         
 
НОВИНИ
 
 
 
 
 
 
 
Къща за гости в с. Градево, е големият победител в конкурса „Фасада на годината 2015“ на Баумит!
11-03-2016
Тази година конкурсът е белязан от изключителна актвивност на публиката – за 12 месеца, 33 фасади събраха общо 11 326 гласа!
 
На 11.03.2016 в 12:00  приключи големият финал на конкурса "Фасада на годината 2015", който е вече дългогодишна традиция на фирма Баумит. Фасади, изработени с Баумит материали, могат свободно да участват в един от четирите етапа, на които е разделен конкурсът всяка година. 
Зад всяка сграда стоят екипи от професионалисти  - архитекти, строители и инвеститори, които също биват отличавани с награди. 
 
За 2015 г. с 4219 гласа на публиката – всеки, посетил сайта и гласувал еднократно, победи "Къща за гости" в село Градево, община Симитли. Проектант на къщата е арх. Любомир Огорелков, инвеститор е ЕТ "Борислав Илиев - 1973", а изпълнител е фирма "Корект строй" ООД, вложил материалите Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. 
Честито на победителя! 
 
На второ място с 3980 гласа и 239 гласа разлика от първенеца се класира обект "Международен образователен бизнес център" в гр. Гоце Делчев , ул. Дунав 5, вх. А. Проектант е арх. Мария Сакелариева от Алтернатива-АМ ООД, инвеститор е фирма ТЕМЕЛКОВИ-МИСТЕМ-Д ООД, а изпълнител  Шербетов- М ООД, използвал материалите Баумит интегрирана топлоизолационна система ОпънСтар с крайно покритие НанопорТоп К1,5. 
Честито на обекта! 
 
На трето място с 358 гласа на публиката се класира 
реновираната офис сграда на „ЗАД „Алианц България” в гр. Русе, ул. „Александровска” № 33. Изпълнител и заявител в конкурса е фирма Мигети Инженеринг ЕООД, която е използвала Баумит мазилкова система с крайно покритие НанопорКолор, СиликонКолор и Металик.
Честито на обекта!
 
Екипът на Баумит България благодари на всички 33 фасади и техните екипи, които се включиха в конкурса за 2015 година, както и на хилядите членове на журито, които ревностно гласуваха!  
Бъдете готови за началото на етап Пролет, с който ще бележим началото на конкурса за 2016 година! Очакват ви нови обекти!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Днес започна гласуването в големия финал на „Фасада на годината 2015“ на Баумит!
01-03-2016
От 1-ви до 10-ти март 2016 г. изберете най-красивата фасада за 2015!
 
366 дни, 33 от красиви по-красиви фасади се надпреварваха в четирите етапа на конкурса „Фасада на годината 2015“, 2702 – ма гласуваха, за да стигнем днес до последните 10 дни преди големия финал!
Изминалите 12 месеца фасадите в конкурса бяха разпределени в етапи  - пролет, лято, есен и зима. Всеки етап, с трайност три месеца, излъчваше своите три най-красиви фасади след онлайн гласуване на публиката. 
Тези фасади ще срещнем отново на големия финал! Общо 12 прелестни участнички ще се борят за вашата подкрепа само 10 дни! Талантливите екипи от проектанти, инвеститори и изпълнители, стоящи зад реализирането на всяка фасада,  ще стискат палци и ще очакват вашата подкрепа! 
 
Сега е моментът да подкрепите с един клик вашата сграда фаворит и да й дадете шанс да стане фасада на година 2015! 
Гласувайте тук! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Финални резултати от конкурса на Баумит "Фасада на сезон Зима 2015"
29-02-2016
В зимния етап на конкурса „Фасада на годината“, с който приключва и целият конкурс за 2015 година, гласуваха 1800 ценители на красивите фасади! Ето как те подкрепиха участниците!
 
Първенец със 778 гласа на публиката стана обект 9 - "Къща за гости" в село Градево, община Симитли. Само преди 2 седмици тя беше на временното второ място с 255 гласа. 
Инвеститор на обекта и заявител в конкурса е ЕТ "Борислав Илиев - 1973", Проектант е арх. Любомир Огорелков, а изпълнител е "Корект строй" ООД вложил по фасадата  Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. 
Честито! 
 
На второ място с 594 гласа е "Международен образователен бизнес център" в гр. Гоце Делчев на ул. "Дунав" 5.
Инвеститор и заявител в конкурса е „ТЕМЕЛКОВИ-МИСТЕМ-Д“ ООД, който е поверил проекта на арх. Мария Сакелариева от архитектурно бюро "Алтернатива", а изпълнението на фирма "Шербетов - М" ООД. За фасадното оформление е използвана висококачествената Баумит интегрирана топлоизолационна система ОпънСтар с крайно покритие самопочистващата се мазилка НанопорТоп К1,5.
Честито! 
 
На трето място със 193 гласа, се класира "Жилищна сграда Какао", в гр. София на ул. "Ана Ахматова". 
Инвеститор на обекта и заявител в конкурса е фирма "Атланд Младост" АД, проектант е арх. Румен Несторов от фирма "Лоел" ООД. Изпълнителят е строителна фирма "Нивел" ООД,  изолирал фасадата с Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5
Честито на обект 3! 
 
Трите победителки от зимния етап се класират за големия финал на конкурса, който започва от утре 1. 03. 2016 г. до 10. 03 в 12:00 часа. 
Благодарим на всички, които гласуваха в зимния етап! Някои от вас ще спечелят награди от томболата на Баумит! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фасада на сезона Зима 2015 e към своя край!
10-02-2016
Снежните човеци из дворовете на всички сгради, участващи в конкурса Фасада на сезона Зима, вече се топят. Това е знак, че скоро иде не само краят на зимата, но и краят на поредния етап в конкурса на Баумит. До този момент в етап "Зима" през нашата онлайн платформа са гласували 923-ма ценители на красивите фасади. Те, фасадите, са девет на брой, а засега три от тях са събрали най-силна подкрепа от публиката – вижте ги по-долу. За тези от вас, които все още не са видели фасадите в конкурса и не са подкрепили любимата си, може да го направите в сайта до 28. 02. 2016 г. Кликнете тук.
Временно класиране:  
С 282 гласа на публиката, засега първенец, е Международен образователен бизнес център, гр. Гоце Делчев, ул. "Дунав". 5.
С 255 гласа на публиката, втора засега, е Къща за гости в село Градево, община Симитли. 
Временно на трето място, със 193 гласа, се класира жилищна сграда Какао, в гр. София, ул. "Ана Ахматова". 
 
Гласувайте, уважаема публика, бъдете активни и подкрепете своята зимна фасада! Събралите най-много гласове три снежни фасади ще се класират за големия финал на конкурса през март 2016 г., а някой от вас ще спечели награда в томболата на Баумит! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фасада на сезона – Зима 2015, започна!
18-12-2015
Ние от Баумит вече сме в предколедно звездно настроение! А вие? Щастливи сме, защото имаме осем великолепни участнички в зимния етап на конкурса Фасада на сезона – къщи и сгради, през чиито комини Добрият старец ще се спусне без проблем! Доброто настроение не свършва дотук - само две седмици след откриването на сезон Зима на конкурса вече имаме 753 гласа на публиката! 
За тези от вас, които още не са видели снежанките в конкурса и не са подкрепили фаворита си, може да го направите тук: 
Очакват ви представителки в категориите еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, административни сгради и хотели, ново и възстановително строителство.
Гласувайте, уважаема публика, бъдете активни и подкрепете своята зимна фасада до 28. 02. 2016 г., когато събралите най-много гласове, три снежни фасади, ще се класират за големия финал на конкурса през март 2016 г., а някой от вас, ще спечели награда в томболата на Баумит! 
Весели празници от Баумит и осемте ледени кралици! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Край на конкурса „Фасада на сезона – Есен 2015“
01-12-2015

Поглеждайки през прозореца се убеждаваме, че все още е есен. Температурите са приятни за сезона, а строителството все още кипи с пълна сила.  Дойде време и ние от Баумит да обявим победителите в конкурса „Фасада на сезона – Есен“ 2015.

С 62 гласа от общо 120 гласа на публиката, на челна позиция се класира Обект 6 – златисто-есенната еднофамилна къща в село Гърмен, ул. Втора №1. Изпълнител на фасадата и заявител в конкурса е г-н Суат Мехрем, чиято бригада е изпълнила по фасадата Баумит топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. Собственик на къщата е г-н Стоян Стругов. 

На второ място, с 25 гласа на публиката, е къща за гости "Residence house Ruse", гр. Русе, ул. Васил Априлов № 9. 

Красивата сграда е проектирана от YGA - Йорданка Георгиева Архитектс, а  инвеститорът е фирма Евролинк ООД. Изпълнител и заявител в конкурса е Гипсотехника ООД, които са вложили Баумит топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К1,5.
 
На трето място в есенния етап, с 15 гласа на публиката, се класира новопостроеният хотел "Импулс Палас" в град Видин, Северна промишлена зона! Проектант на модерната сграда е Славчевпроект с арх. Митко Славчев, инвеститор и заявител в конкурса е фирма Импулс OOД. Изпълнител е фирма Едил ЕООД. За фасадна топлоизолация проектантите са се спрели на активно дишащата Баумит опънСтар система. Интересното в този обект е майсторското моделиране на ефекта камък, което строителят е постигнал с мазилката Баумит КреативТоп и ефектното покритие Баумит Лазур. Други детайли по фасадата са изпълнени с мазилките  Баумит СиликонТоп и МозаикТоп.  
 
Според регламента на състезанието първите три спечелили обекта от всеки сезон се класират за участие в крайното гласуване за „Фасада на годината 2015”, което ще се проведе през март 2016 г, отново с жури - вие, приятелите на Баумит. Някоя от тях може да бъде класирана и за участие във втория международен финал на Баумит фасади в Европа - Baumit Life Challenge, който ще се състои през юни 2016 г. в Мадрид! 
 
Очаквайте участниците в следващия етап на конкурса – Зима 2015!   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Есенното равноденствие дойде и в Баумит
23-09-2015
 
На 23 Септември бележим есенното равноденствие! Един от най- слънчевите празници носещ символа на изобилието, плодородието и пълнотата. Земята е почела труда на човека с всичките си дарове  - плодове, зеленчучи, зърнени култури, а слънцето приятно радва сетивата. Така нежно гали и фасадите на новите осем участници в конкурса „Фасада на годината 2015“ – етап Есен. Сградите, които в този етап се състезават за вашето внимание, са в категории едно- и многофамилни къщи, административни сгради и хотели. Пръснати са като зрънца жито из цяла България, а цветовете на фасадите им напомнят на натежали есенни плодове. Може да се уверите в това тук и да гласувате с един клик за тази, която най-много харесвате! 
Според регламента на състезанието първите три обекта от всеки сезон се класират за участие в крайното гласуване за „Фасада на годината” отново с жури -  вие, приятелите на Баумит.
 
Гласувайте до 30.11.2015 г. до 12:00 ч. за любимата си фасада, така й давате шанс да се класира за големия финал през март 2016 г., а нищо чудно да бъде класирана и за участие във втория международен финал на Баумит фасади в Европа - Baumit Life Challenge, който ще се състои през юни 2016 г. в Мадрид! 
Някой от вас, гласувалите, ще спечели и награда в томболата на Баумит!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Горещ летен финал!
01-09-2015
     
     
Къща в Гоце Делчев спечели в летния етап на конкурса „ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2015“ НА БАУМИТ
След тримесечно онлайн гласуване тук, девет слънчеви фасади събираха тен и вашата подкрепа под формата на заветното “like”. Три от тях заеха следния ред по стълбичката на победителите!
Днес в Гоце Делчев при слънчево време, 33 градуса на въздуха, 1 м/сек на вятъра и със 198 горещи гласа на публиката победител стана Обект 7 - еднофамилна жилищна сгарада с бронзов тен на ул. Първи май 11. Инвеститор на обекта е г-жа Красимира Калчева, а изпълнител и заявител в конкурса е г-н Суат Мехрем, чиято група е използвала материалите: Баумит Топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп. 
 
Честито на победителя! 
 
На второ място в класирането, при същите климатични условия, но с лек полъх на вятъра и със 77 гласа на публиката е Обект 6 – кокетната еднофамилна жилищна сграда в гр. Севлиево, ул. Ген. Столетов 17.
Проектант е фирма Ареа - БГ EOOД с управител арх. Светлозар Стефанов. Изпълнителят, фирма Гипсотехника EOOД, дългогодишен партньор на Баумит е използвал материалите: 
Баумит Система опънСтар с крайно покритие самопочистващата се със силите на природата и с активен фотакат ефект мазилка НанопорТоп.
 
Честито и на номер две! 
 
На трето място при 33 градуса, с едва 2 % възможност за валежи и 22 гласа на публиката застана Обект 4 –триетажна жилищна сграда с шоколадов загар, в дунавския град Видин, ул. Вела Пеева 15. Заявител в конкурса е инвеститорът - г-жа Хризантема Младенова.
Проектът е дело на арх. Ценка Димова, която се е доверила на изпълнението на групата на г-н Боян Георгиев.
Използваните материали в обекта са Баумит Система Про, отново съчетана с иновацията на Баумит - мазилката, самопочистваща се благодарение на своя фотокат-ефект, НанопорТоп.
 
Честито на победителите! 
Баумит благодари на всички фасади и на всички гласували, които се включиха и в този сезон!
 
Трите победителки ще участват на финалния кръг в конкурса през март 2016 г., а нищо чудно да бъдат и класирани за участие във втория международен финал на Баумит фасади в Европа - Baumit Life Challenge, който ще се състои през април 2016 г. във Виена.
 
От утре, 1 Септември започва етап Есен в конкурса „Фасада на годината“, а някои от вас, гласували в Лято ще спечелят награда от сезонната томбола на Баумит! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Малката Виена e победител в конкурса „Фасада на сезона – Пролет 2015“
01-06-2015
Приключи пролетният етап на интернет конкурса на Баумит – „Фасада на годината 2015“. И този сезон изборът на публиката не беше никак лек – участваха  7 много красиви и различни една от друга фасади, които събраха общо 465 гласа на публиката.
 
На първо място с 359 гласа се класира Обект 5 - „Офис на ЗАД „Алианц България” в категория „Възстановително строителство“.  Реставрираната сграда-бижу се намира в град Русе, ул. „Александровска” № 33. Проектант е бюро Дикански & Партньори - арх. Асен Дикански и арх. Диана Илиева, които са вложили в реставрационните работи Баумит мазилкова система с крайно покритие  боите НанопорКолор, СиликонКолор и Металик.  Изпълнител е МИГЕТИ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД, Обект 5 се класира за крайното състезание „Фасада на годината“, което ще се проведе от 10 до 28.02.2016 г., отново в сайта www.fs.baumit.bg
 
На второ място с 47 гласа застана слънчевият Обект 7 - Многофамилна жилищна сграда от категория Еднофамилни къщи - ново и възстановително строителство в  град Благоевград, ул. Христо Чернопеев № 8. 
Изпълнител на санирането е групата на г-н  Кирил Башлиев, инвеститори и заявители в конкурса са Георги Стоименов и Димитър Андонов.
Използваните материали са Баумит топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликонТоп. Честито на обекта! Ще го видим на големия финал през 2016!
 
Третото място в конкурса зае стилната еднофамилна двуетажна къща, от ул. Райски кът 3, в Плевен, местност Стражата, обявена като Обект 3 в конкурса "Пролет". 
За нея са подадени 43 гласа на публиката. Проектант на фасадата е арх. Красимир Попов с фирма Проконсулт, инвеститор е г-н Светослав Стефанов, а изпълнител и заявител в конкурса е фирма Лидер ООД с управител г-н Павлик Даков. Използваните материали са Баумит топлоизолационна система Про  с крайно покритие СиликатТоп. Тази фасада се класира също за големия финал.
Баумит благодари на фасадите участници в конкурса и на всички, които гласуваха в този сезон! Очаквайте награди от томбола! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зелено презареждане
01-04-2015

Отново започна конкурсът на Баумит „Фасада на годината 2015”

Така дълго чакахме тази пролет! Сетивата ни са жадни за свежа зеленина, за нежни аромати и омайни птичи песни. Обнадеждени сме, очакваме една по-добра, по-плодородна година!  

На сайта за гласуване в конкурса „Фасада на годината” са цъфнали 7 прекрасни пролетни цветя! С този букет отбелязваме началото на първи етап от ежегодния интернет конкурс на Баумит, както винаги, разпределен в четири сезона (пролет, лято, есен и зима), приключващ с голям финал през 2016 г. Във всеки сезон участие заявяват различен брой фасади от цяла България изпълнени с материали на Баумит. Чрез гласуване с един клик Вие подкрепяте Вашата любимка. Събралата най-много гласове фасада се класира на първо място, следвана от две подгласнички. Така всеки сезон обявява своите три победителки, които отиват на големия финал „Фасада на годината 2015”, през март идната година.

Цветята на сезон Пролет 2015 може да видите и да подкрепите тук: http://fs.baumit.bg/en/?page=sesvasada&sezon=1

Изберете най-красивата според Вас фасада и гласувайте за нея, еднократно от 31. март до 31. май в 12:00 часа на обяд.

Ако имате повече фаворити сред фасадите от една колекция, може да дадете израз на своето впечатление и тук: http://www.facebook.com/BaumitBulgaria

Очакваме Ви, гласувайте и може да спечелите награда от нашата сезонна томбола!

БАУМИТ пожелава успех на участниците във „Фасада на сезон Пролет 2015“.

 
 
 
 
 
 
 
 
© 2019 Баумит. Всички права запазени.
Created by CAS