Поради временна повреда на сървърът, в който се хоства сайтът „Фасада на годината“, може да има проблеми при гласуването в големия финал. Поради това, конкурсът ще бъде удължен с един ден – до 11.03.2016 г., 12:00 часа.
Моля за извинение за причиненото неудобство
2018-2019
BG | EN
         
 
НОВИНИ
 
 
 
 
 
 
 
Сграда във Велико Търново спечели първо място в конкурса на Баумит „Фасада на годината 2014“!
10-03-2015

Отмина още една година от конкурса на Баумит, в който участие взеха 53 фасади разпределени в 4 сезона, в категории нови и реставрирани жилищни еднофамилни, многофамилни, смесени, административни сгради и хотели. Единственото условие за участие – за изпълнението на фасадите им да са използвани строителни материали от Баумит.  

Заслужено ще наречем фасадата победила в конкурса за 2014 г. с 427от 966гласа - Търновската Царица!

За 2014-та година журито на конкурса, състоящо се от вас, феновете на Баумит определи своя фаворит - Обект 12 от пролетния етап - фамилна жилищна сграда, категория Възстановително строителство находяща се на адрес гр. Велико Търново, ул. Читалищна.
Инвеститор на фасадата е д-р Марин Маринов, а изпълнител и заявител в конкурса е фирма Братекс OOД. Използваните материали са Баумит мазилкова система с крайно покритие Силиконова мазилка.

Честито на фасадата и на всички, работили усилено по изграждането й!

На второ мястов големия финал с 222 годишни гласа на публиката се класира Обект 5, който пък победи в зимния етап - семейната къща в гр. София, кв. Казичене, ул. Троянов път №13. Собственост на г-н Борис Велинов, инвеститор и заявител в конкурса. Проектант на къщата е инж. Светослав Велинов, а изпълнители са майсторите Радо и Митко, които са използвали Про Система с Про контакт топлоизолация и боя за крайно приложение Силикон Колор на Баумит.

Честито на обект 5!  

На трето място с 188годишни гласа застана небезизвестната Къща със зайчето намираща се в гр. Харманли, ул. Васил Левски 76. Заявител в конкурса и инвеститор на къщата е г-н Динко Христов, а проектант е арх. Димитър Стоев. Използваните материали за създаването на фасадата са Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силиконова мазилка.

Честита награда!  

Баумит честити победата на трите обекта и на всички инвеститори, проектанти, изпълнители и живущи в тях! Баумит благодари и за участието на всички 53 фасади в изминалата година на конкурса, както и на гласувалите! Един от вас, дал своята подкрепа, ще бъде награден с подарък в томбола!

Не забравяйте – на пук на големия сняг навън – пролетта идва, идват и следващите зелени фасади в първия етап от състезанието за 2015!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Еднофамилна къща в Kазичене спечели зимния етап в конкурса „Фасада на сезона 2014“ от Баумит
09-03-2015

 

Победителката и нейните подгласнички отиват на големия финал на ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2014

На28 февруари точно в 12:00 часа приключи и последният етап от общо четирите в конкурса на БАУМИТ „Фасада на сезона 2014“.

С 356 гласа от общо 1056 на публиката вие поставихте на първо място семейната къща в гр. София, кв. Казичене, ул. Троянов път №13. Собственост на г-н Борис Велинов, инвеститор и заявител в конкурса. Проектант на къщата е инж. Светослав Велинов, а изпълнители са майсторите Радо и Митко, които са използвали Про Система с Про контакт топлоизолация и боя за крайно приложение Силикон Колор на Баумит.

На второ място с 339 гласа на публиката застана еднофамилната къща на Асен Асенов в село Симеоново,област Видин, проектирана от арх. Митко Славчев иизпълнена от Цветан Цанов избрал материали: Про система (с ПроКонтакт) -крайно покритие ГранопорТоп - полимерна мазилка, МозаикТоп - мозаична мазилка и боя за външно приложение СтайлКолор.

На трето място с 163 гласа се класира ЦДГ „Слънце“ в град Ямбол,ул. Александър Стамболийски 16 с инвеститор и заявител – директор Пепа Господинова, а изпълнител на фасадата е Инфрастрой Инженеринг използвалиПро Система с Про контакт топлоизолация, крайно покритие Силикон Топи боя за външно приложение Стайл Колор на Баумит.
Напомняме ви, че тези три фасади, заедно с избраните в предходните 3 сезона, отиват на големия финал на конкурса „Фасада на годината 2014“ организиран от БАУМИТ.
Гласувайте от 1.03 до 10.03 на http://fs.baumit.bg/en/?page=newfacade

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Награждаване на хотел "Анна Палас" за спечеленото второ място във "Фасада на сезон Есен 2014"
14-01-2015

Още една награда за Баумит фасада отпътува за гр. Русе. Възстановеният хотел „Анна Палас” в гр. Русе на ул. Княжевска 24 получи второ място в конкурса "Фасада на сезон Есен" на Баумит.

Отляво на снимката виждате инвеститора и заявител в конкурса г-н Йордан Добрев, който е управител на "Аери-44-Иван Добрев" ЕТ, а отдясно е управителят на фирмата-изпълнител "Строител" ООД г-н Ростислав Златарски. Почетният куб на Баумит и грамотите бяха връчени от регионалния мениджър на Баумит България Милен Михайлов (в средата). Сградата беше изолирана с Баумит топлоизолационна система опън  с крайни покрития СтайлТоп и НанопорТоп.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Къща в Харманли спечели „ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЕСЕН 2014”
02-12-2014

Както обичаме да я наричаме – къщата със зайчето, обра овациите на публиката!

Красивата еднофамилна къща намираща се в гр. Харманли, ул. Васил Левски 76, се класира на челно място в етап есен в конкурса на Баумит със 147 гласа на журито от общо 263 гласували!

Заявител в конкурса и инвеститор на къщата е г-н Динко Христов, а проектант е арх. Димитър Стоев. Използваните материали за създаването на фасадата са Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силиконова мазилка.

Честито!

Сякаш епоха по-назад, се връщаме в мислите си, щом видим чудната фасада на възстановения хотел „Анна Палас” в гр. Русе, ул. Княжевска 24.

Със 77 гласахотелът зае 2-ро място. Инвеститор и заявител в конкурса е "Аери-44-Иван Добрев" ЕТ, а изпълнител е "Строител" ООД.
Използваните материали са Опън система (с ОпънКонтакт), топлоизолация Стар Терм, Опън Терм, БАУМИТ крайно покритие СтайлТоп - мазилка в интензивни цветове и НанопорТоп - нанопор мазилка СиликонТоп - силиконова мазилка.

На трето място с 13 гласа на публиката остана заслужилата много повече подкрепа многофамилна жилищна сграда в гр. София, ул. Бр. Миладинови 53. С тези широки френски прозорци, фасадата изглежда много стилна! Тайничко завиждаме на собствениците на апартаментите в нея!

Проектант е Студио Пиперов EOOД, арх. Юлиян Пиперов, заявител в конкурса и инвеститор на фасадата е Кънинг Айдиъс EOOД, а изпълнител е КМК Билдинг Груп OOД. Използваните материали са Баумит интегрирана топлоизолационна система СТАР, с крайно покритие Силикатна мазилка.

Честито!

БАУМИТ България благодари на всички участници в етап ЕСЕН, както и на всички, които гласуваха за любимите си фасади! Трите класирани днес, отиват на големия финал през март 2015!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Победителите от томболата на гласувалите във ФАСАДА НА СЕЗОНА ЛЯТО 2014 са изтеглени!
14-10-2014

20 са победителите от томболата на гласувалите във ФАСАДА НА СЕЗОНА ЛЯТО 2014! Те ще получат специални подаръци от Баумит България! Организаторите ще се свържат с тях. Честито на всички!

Иво Петров

Пламена Пенчева

Йордан Калчев

Антон Кънев

Мая Иванова

Теодора Стоянова

Спаска Танева

Таня Димитрова

Велико Владимиров

Антон Генков

Милка Борисова

Евелина Младенова

Емилия Коджабашийска

Елена Котева

Галунка Янкова

Дориета Савова

Делян Еврев

Николай Стоев

Марин Aринов

Дзаничка Вълкова

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eсенният етап на Баумит конкурса „Фасада на годината 2014” започна!
25-09-2014

Помните ли онази част от „До Чикаго и назад”, където щастливецът замаян описва фасадите на щатските здания: „С нищо не може да се сравни тази поразителна, като че бистро трептяща пъстрина на улицата. По цялата улица напразно ще търсиш две здания еднакви. Разнообразни са те по архитектура, по-широчина, по височина, по боя”.

Така и в този сезон на конкурса – напразно ще търсим две еднакви фасади  - всичките 13 кандидат-победители в етап ЕСЕН са разнообразни по вид, цвят и предназначение. Може да се уверите в това тук и да гласувате с един клик за тази, която най-много ви харесва!

Фасадите се намират в София, село Александрово, Русе, село Мусачево, Харманли, село Тишевица, Плевен, Бяла, село Покрайна, Банско.

 

Бъдете активни и гласувайте за любимата си сграда, така й давате шанс да се класира за големия финал през март 2015 г. Може да подкрепите фасадата си до 30.11.2014 г. до 12:00 ч. на обяд, а някой от вас, гласувалите, ще спечели и награда в томболата на Баумит!

Според регламента на състезанието първите три обекта от всеки сезон се класират за участие в крайното гласуване за „Фасада на годината” отново с жури -  вие, приятелите на Баумит.

Повече за регламента може да видитe тук:

 

Баумит и тринадесетте  есенни фасади ви очакват! Гласувайте!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Връчване на трета награда в конкурса "Фасада на сезон Зима 2013"
15-04-2014

Регионалният мениджър на Баумит България за Велико Търновския регион Милен Михайлов (първият отдясно) връчи трета награда от конкурса на "Фасада на сезон Зима 2013"  на създателите на хотел "Агуста" Велико Търново. На снимката отляво надясно: Мариана Сърнова - групов технически ръководител на изпълнителя Братекс ООД, Ганчо и Мина Даскалови – възложители и арх. Пламен Иванов – проектант.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Challenge 66 - Гласувайте за европейската "Фасада на годината"
11-04-2014

Двадесет български Баумит фасади се състезават на международен финал с фасади от 20 държави, в които има фирми Баумит! Те ще бъдат оценявани от международно експертно жури от 15 реномирани архитекти. Член на международното жури е българският  архитект Тихомир Казаков.
Но и Вашето мнение е важно за нас! Затова Ви приканваме да гласувате тук:


Фасадите са разделени на 5 категории:

1.       Едно- и двуфамилни жилищни сгради ново строителство

 1+2 familyresidentialdwelling

2.       Многофамилни жилищни сгради ново строителство

More family residentialdwelling

3.       Нежилищно строителство - нови сгради

Non-residential building

4.       Реновирани сгради с топлоизолиране

Thermal renovation

5.       Реновирани сгради с мазилкови системи

Renovation

 

Моля, разгледайте обектите и ги оценете: Можете да дадете на всеки обект от 1 до 10 точки. Он-лайн гласуването завършва на 31 май 2014.

Победителите от "Фасада на годината" ще бъдат премирани от експертното жури на 12. юни 2014 г.

 

Българският член на журито Тихомир Казаков започва кариерата си още като студент в утвърдена българска архитектурно- консултантска практика като чертожник и след като завършва УАСГ става старши архитект. Специализира в Университета на Източен Лондон.

През 2004 г. създава архитектурно студио "Група Казаков" и успява да привлече клиенти в целия спектър на българския и международния пазар. След това става част от Stephen George International чрез първоначално споразумение за партньорство и последващото сливане на дружествата през 2009 година.

В момента арх. Казаков е партньор в регионалното дружество и изпълнителен директор. Солидарно отговорен е за управлението и развитието на София Офис, non-Executive директор за Stephen George International UK. Под негово ръководство през последните няколко години Stephen George International разви  силно присъствие и устойчив бизнес-модел в региона, използвайки международните практики и знания на местно ниво>>>

 

Разбира се на www.baumit.com ще можете да се информирате за крайните резултати!

Повече за конкурса на Баумит LifeChallenge66можете да прочетете тук.
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Победителите от томболата на гласувалите във ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2013 са изтеглени!
09-04-2014

Победителите от томболата на гласувалите във ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2013 са:

Младен Станев
Мария Никова
Асен Иванов
Калоян Николов
Ива Кормушева
Ценка Донева
Женя Манева
Марин Кръстев
Цветелина Христова
Петър Бетовски
Калин Ценов
Анна Сотирова
Иван Атанасов
Михаела Тодорова
Диана Нейкова
Кирил Николов
Иво Канев
Димитър Пеев
Цветомира Милева
Смилен Кузманов

 

Ще се свържем с победителите на посочените от тях e-mail адреси, за да уточним получаването на наградите! Честито на печелившите!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
НОВА ПРОЛЕТ - НОВ КЪСМЕТ! С настъпването на сезон Пролет отново започна конкурсът на Баумит – „Фасада на годината 2014”
04-04-2014

Преместихме часовниците си с час напред, а часовника на онлайн конкурса „Фасада на годината 2014” завъртяхме отначало, за да започне пак да отброява времето до големия финал! Но дотогава има цели 12 месеца, приятели на Баумит, 4 сезона и 60 различни фасади, участващи в конкурса!

„Фасада на годината 2014”, този път в годината на Коня, ще препуска през четири самостоятелни етапа, наречени „Фасади на сезона” -  пролет, лято, есен и зима. Във всеки сезон участие заявяват 14-15 прелестни фасади от цяла България с материали на Баумит.

Този сезон ви представяме 14 фасади, които нарекохме „пролетни цветя” от категориите - жилищни, еднофамилни, административни, реставрирани, сгради ново строителство.

Вижте ги тук:

Вашата нелека задача е да изберете една от тези уникални по форма и предназначение сгради и да я подкрепите еднократно с „клик” в онлайн платформата на Баумит.

Трите фасади, събрали най-много от вашите гласове в сезона, ще се класират за първо, второ и трето място и ще „заминат” за участие на големия финал на конкурса „Фасада на годината 2014”, където ще срещнат своите конкуренти – победителите от бъдещите сезони – лято, есен и зима.

Изберете най-красивата според вас фасада и гласувайте за нея, еднократно от 31 март до 31 май в 12:00 часа на обяд.

Ако имате повече фаворити сред фасадите от една колекция, може да дадете израз на своето впечатление и тук:

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда от нашата сезонна томбола!

БАУМИТ пожелава успех на участниците във „Фасада на сезон Пролет 2014“!

 
 
 
 
 
 
 
 
© 2019 Баумит. Всички права запазени.
Created by CAS