Поради временна повреда на сървърът, в който се хоства сайтът „Фасада на годината“, може да има проблеми при гласуването в големия финал. Поради това, конкурсът ще бъде удължен с един ден – до 11.03.2016 г., 12:00 часа.
Моля за извинение за причиненото неудобство
2017
BG | EN
         
 
 
НОВИНИ
 
 
 
 
 
 
 
Броени дни до края на сезон зима в конкурса “Фасада на годината 2017”
20-02-2018

Месец преди настъпването на астрономическата пролет, зимата е все още в своите владения. Макар и с отслабваща сила, снегът все още се стели в планините и по улиците на градовете ни. Вече сме в края и на гласуването за последния етап в конкурса “Фасада на годината 2017”. Имате време да подкрепите сградата, която ви е харесала най много до 28-ми февруари когато точно в 12:00 часа ще сложим край на гласуването. Разгледайте претендентите Тук и изберете вашия фаворит!

Временно класиране: 

До момента на първо място с 59 гласа поставихте  многофамилна жилищна сграда в град Ямбол, жк Граф Игнатиев. Заявител и изпълнител на проекта е фирма Елит Строителна Компания ЕООД. Проектант на сградата е арх. инж. Петър Василев, Айва - Б EООД, а инвеститор община Ямбол.За обекта е използвана Баумит интегрирана топлоизолационна система с каменна вата и крайно покритие ГранопорТоп.

Втора позиция във временното класиране, вашите гласове отредиха на еднофамилна жилищна сграда в гр. Костинброднаул. Черни връх ,1 със заявител и изпълнител Андрей Иванов. Той се е доверил на Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп и КреативТоп. Проектант на сградата е арх. Ивана Пенчева, а инвеститор Даниел Денчов.

До този момент  третото място е за ЖП гарата вгр. Бургасв категория Реновиране на исторически сгради. Заявител и изпълнител на проекта е ДЗЗД Железопътна инфраструктура Бургас, проектант арх. Ирена Дончева, а инвеститор ДП Национална компания Железопътна инфраструктура. За оформянето на прекрасния външен вид на тази сграда е използвана мазилкова система с крайно покритие СиликонКолор.

Първите три обекта от всеки сезон се класират за участие в крайното гласуване за “Фасада на годината 2017”, където победителят определяте вие. Финалното гласуване за 12-те избрани фасади ще се проведе от 1-ви до 10-ти март 2018 г. на сайта на Баумит. Подкрепете с гласа си онази сграда, която ви е направила най-силно впечатление и участвайте в томболата на Баумит за награда.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Професионално жури награди обекти от конкурса Баумит "Фасада на годината 2017" Още 15 български фасади ще участват в международния конкурс на Баумит "Life Challenge"
26-01-2018

Елин Пелин, 25. януари 2018 г.  В новопостроената офис сграда на Баумит България ЕООД се състоя редовно заседание на журито по оценка на сградите, участващи в конкурса “Фасада на годината 2017”. Председател на оценяващите бе арх. Цветан Петров - управител на фирма "Иво Петров архитекти", който през 2018 година ще бъде член и на международното жури, а членове бяха арх. Ивайло Мишев - управител на "Студио АТМ",  арх. Мартин Христов - управител на "Е-Арх Студио", арх. Николай Симеонов - управител "Архитектурно бюро Вамос" ООДи управителят на "Баумит България" Николай Бъчваров.  

 

Освен членовете на комисията в обсъжданията взеха участие и инж. Надя Начева – маркетинг директор, арх. Анна Цукева - архитектурен консултант и Юлия Димова – маркетинг специалист на „Баумит България” ЕООД. Участващите в конкурса 41 фасади бяха разделени в пет категории.

 

В категория “Нежилищни сгради – ново строителство” журито реши да присъди първа награда  на "Търговска, складова и офис сграда на фирма LORD",която се намира на ул. "Генерал Радецки" 33 в гр. Хасково. Сградата е проектирана от арх. Мария Нешева  от фирма "ТЕПРО" ООД. Изпълнител е "Стройтекс - Д.Захариева - П. Иванов" EТ. Използваните за направата на фасадата материали са едни от най-иновативните - активнодишащата Баумит интегрирана топлоизолационна система Опън с крайно покритие моделираща мазилка КреативТоп. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/356)

 

Ето и останалите награди:

Втора награда в категорията “Нежилищни сгради – ново строителство”спечели"Магазин и офис сграда на фирма Флаш и Ко" в гр. Пловдив, бул. "Кукленско шосе". Проектант на сградата е арх. Лъчезар Митовски - "Декра" ЕООД. Изпълнител, заявител и инвеститор е фирма "Флаш Ко" ООД. Фасадата е изолирана с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие НанопорТоп и СиликонТоп. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/359)

Третата награда отиде при фасадата на "Цех за гъши пух в гр. Брезово". Заявител в конкурса и изпълнител е фирма "Техстрой" ЕООД, проектант е арх. Благой Аргиров от "Дизайн студио". Сградата е собственост на "Даун Криейтърс" АД. Фасадата е изолирана с Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие НанопорТоп и СтайлТоп. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/361)

 

В категория “Еднофамилни къщи - ново строителство” първа награда журито присъди на "Жилищна сграда с допълнително застрояване и басейн" в гр. София, ул. "Димитър Ил. Димитров" 3. Заявител в конкурса и изпълнител е фирма "Джентъл Хаус" ЕООД, а проектант е арх. Лорита Панова от "ЛП Арх" ООД. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/367)

"Жилищна сграда 14" в гр. София, ул. "Голяма могила" №100-А спечели втората награда в същата категория. Проектант отново е арх. Лорита Панова, а заявител и изпълнител е фирма "Джентъл Хаус" ЕООД. За фасадите и на двете къщи арх. Панова се е доверила на материалите Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие НанопорТоп.(http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/368)

Трета награда получи "Еднофамилна жилищна сграда на сем. Иванови" в с. Борики, община Габрово. Инвеститорите Георги и Дарина Иванови са и заявители в конкурса. Проектът е дело на арх. Иван Узунов - "Узунов проект" EООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2.(http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/353)


В категория “Термично саниране” компетентното жури присъди първа награда за обект "Подобряване на енергийната ефективност на МЖС в жк "Граф Игнатиев" - гр. Ямбол. Проектант на санирането е арх. инж. Петър Василев от "Айва - Б" EООД. Заявител и изпълнител е "Елит Строителна Компания" ЕООД. Инвеститор е Община Ямбол.Фасадата на многоетажната жилищна сграда е изолирана с Баумит интегрирана топлоизолационна система с каменна вата и крайно покритие ГранопорТоп. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/381)

Втората награда в категорията отиде за обект"Подобряване на енергийната ефективност на МЖС в гр. Габрово, ул. "Св. св. Кирил и Методий" 7 и 9". Заявител, проектант и изпълнител е фирма "Инфра Билд Проект" ЕООД. Инвеститор е Община Габрово. Фасадата е осигурена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/375)

Фасадата на обект "Подобряване на енергийната ефективност на многофамилна жилищна сграда "Синчец"" в гр. Смолян, ул. "Христо Смирненски" 2 спечели третата награда в категория "Термично саниране. Заявител в конкурса и изпълнител е "Строително монтажна компания - Перелик" ООД. Инвеститор е Община Смолян. Проектантът арх. Владимир Александров от "Александров - архитекти" ЕООД е избрал Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие СиликатТоп К1,5. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/348)

 

В категория “Реновиране на исторически паметници” журито определи първа награда за сградата на "Военноморския клуб" в гр. Варна. Заявител в конкурса и проектант на реновирането е  арх. Константин Пеев, изпълнител е "Екса" АД, а инвеститор е ИА "Военни клубове и военно-почивно дело". За фасадата са използвани материали Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СиликонКолор. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/343)

Втора награда спечели фасадата на "ЖП гара" в град Бургас с проектант арх. Ирена Дончева. Заявител в конкурса и изпълнител е "ДЗЗД Железопътна инфраструктура" Бургас, инвеститор е ДП "Национална компания Железопътна инфраструктура". Фасадата е реновирана с Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликонКолор.(http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/373)

Еднофамилната къща в гр. Пловдив на ул. "Гладстон" 14 спечели третата награда в категорията. Фирма "Флаш Ко" ООД е заявител, инвеститор и изпълнител на фасадата й. Вложените материали са Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие КреативТоп Файн. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/357)

 

В категория "Жилищни сгради - ново строителство" се състезаваха най-голям брой сгради - 15. Журито единодушно присъди първа награда в категорията на  Жилищна сграда "City Lime"
в гр. София, ул. Разлъка 3. Проектант е арх. Светослав Бачев от "Б1 Дизайн Студио" ЕООД. Изпълнител, инвеститор и заявител е фирма "Инфинити пропърти". Вложена е Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликатТоп К1,5. (http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/340)

Втора награда бе дадена на жилищна сграда "Даная" в гр. София, жк Младост, бл. 440 а. Заявител, изпълнител и инвеститор е фирма "Ермитаж Класик" ЕООД. Проектанти са арх. Калин Диков и арх. Галина Стоянова от "Елит студио" ЕООД. За фасадата са използване материали Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.(http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/345)

Жилищна сграда на бул. "Драган Цанков" №13 в гр. София спечели третата награда в категорията. Арх. Здравко Кузманов от фирма "Ди Ем - Дизайн" ООД е проектант на обекта, а фирма "Планекс инженеринг" ООД е заявител, изпълнител и инвеститор. Фасадата е изпълнена с  Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликонТоп.(http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/369)

 

Според регламента на конкурса "Фасада на годината" всички фасади, спечелили първа награда, получават почетна грамота и парична сума в размер на 1500 лв. , а тези, спечелили втора и трета награда, сътоветно - 1000 лв. и 500 лв. Наградите ще бъдат връчени на заявителите в конкурса. Също така всички наградени фасади ще участва първия кръг на международния конкурс на Баумит "LifeChallenge". За това, кои от тях ще бъдат класирани от международното жури за финалното гласуване на 13. юни в Братислава тази година, ще ви информираме допълнително.

 

Екипът на "Баумит България" ЕООД честити на всички наградени и им желае успех на международно ниво.

 

За повече информация:

инж. Надя Начева

Маркетинг директор

тел.:  +359 2 9266 921

мобилен: +359 889 918 309

nadya.nacheva@baumit.bg

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ЗАПОЧНА ЕТАП ЗИМА В КОНКУРСА НА БАУМИТ “ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2017”
05-12-2017

Зимата дойде с пухкав сняг и заскрежени прозорци, a ледени висулки окичиха фасадите на сградите.  В този така красив сезон и в навечериeто на едни от най-светлите празници, Баумит България стартира своя зимен етап на конкурсa „Фасада на годината 2017“. Шестнадесет сгради ще се състезават за гласовете на публиката. Сред претендентите са гарата в Бургас, сгради от Сопот, Габрово, Пампорово и други населени места.

Можете да разгледате всички участници - тук и да подкрепите вашия фаворит.

В зимния етап ви очакват представители в категориите: жилищни сгради, еднофамилни и многофамилни къщи, ново и възстановително строителство, както и реновиране на исторически сгради.

Баумит България ви приканва да гласувате и подкрепите зимната фасада, която ви е впечатлила най-много до 28. 02. 2018 г.,12 ч. Трите обекта с най-голям брой гласове ще се класират за големия финал на конкурса през март 2018 г., а за гласувалите ще има томбола с подаръци.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eсенният финал на „ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2017“ донесе първото място на жилищна сграда в град Пловдив!
01-12-2017

В края на месец ноември улиците и покривите вече са покрити със сняг. Фасадите на сградите изпъкват на фона на тази заснежена приказка и отразяват спускащите се слънчеви лъчи. Въпреки зимната обстановка навън, дойде време да обявим победителите в конкурса “Фасада на сезона – Есен 2017”.

След оспорвано онлайн гласуване на сайта www.fs.baumit.bgбяха определени първите три места в есенния етап на конкурса.

 

На първо място публиката класира жилищна сграда "Тракия Каза" в град Пловдив, жк Тракия на ул. Генерал Кесяков 12. Заявител, изпълнител и инвеститор на проекта е Стройколукс ООД, а проектантeархитект Весела Дечева отархитектурно бюро Атех. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5.

 

На второ място гласуващите поставихаеднофамилната къща в град Пловдив на ул. „Гладстон“ 14. Заявител, изпълнител и инвеститор на обекта е фирма Флаш Ко ООД, които са използвали при реновирането й Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие КреативТоп Файн.

 

Третото място се заема от къща за гости „Кристал“.

в гр. Доспат на ул. Тракия 2А. Заявители и проектанти на обекта са арх. Димитър Димов, арх. Христина Димова и арх. Мариана Перфанова, от фирма Диарх - 21 EООД.  Инвеститорът е ЕТ Кристал - Мирослав Сариев, а изпълнител на проекта МИГ Инженеринг ЕООД.Използваният материал е Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5.

 

Баумит България благодари на участниците, както и на всички, които гласуваха за предпочитаната от тях фасада!

И трите обекта се класират за участие в крайното гласуване за “Фасада на годината 2017” през март 2018 г. 

 

Очаквайте участниците в следващия етап на конкурса – Зима 2017!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Определете победителя от етап Есен в конкурс „Фасада на годината 2017“
21-11-2017

Есента е един от най-красивите сезони, когато дърветата ни радват със своята окраска, а листата се стелят като цветен килим по улици и паркови алеи. Все повече сгради впечатляват с новия си облик и допринасят за цветната палитра около нас. Осем от тях сме събрали във финалния етап „Есен“ на конкурса “Фасада на годината”. Първите три обекта с най-много гласове, ще се класират за финалното гласуване за избор на “Фасада на годината 2017”. Все още имате време да подкрепите любимия си кандидат до 30.11.2017 г., 12:00 часа.

 

Каним ви да разгледате обектите тук. 

 

Първото място във временното класиране заема:

Обект 2 в категория „Нежилищни сгради – ново строителство“, Къща за гости "Кристал", в гр. Доспат на ул. Тракия 2А

 

На второ място до момента, вашите гласове класираха:

 

Обект 1 в категорияРеновиране на исторически сгради“ зае еднофамилната къща в гр. Пловдив, на ул. Гладстон 14.

 

Трета позиция гласувалите отредиха на:

 

Обект 8, в категория Жилищни сгради - ново строителство“,жилищна сграда "Тракия Каза" в гр. Пловдив, жк Тракия, ул. Генерал Кесяков 12.

 

Разгледайте всички осем предложения и преценете кое от тях заслужава най-много вашия глас. Остават десет дни, за да подкрепите проекта, който ви е впечатлил. В случай че имате повече от един фаворит, може да споделите своя коментар и  на нашата фейсбук страница тук.

Гласувайки, не само давате шанс на вашия фаворит да участва на големия финал през март 2018 г., но можете да спечелите награда в томболата на Баумит!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Изтеглихме пeчелившите в томболата от конкурса Фасада на сезона - Лято 2017!
09-11-2017

Изтеглихме печелившите в томболата от конкурса Фасада на сезона - Лято 2017 г.!

Честито на победителите!

 

Нели Таскова 
Милен Спасов
цветелина Радева 
Венина Минева 
Ивелина Балинска 
Елена Георгиева 
Радослава Проданова
Елизабет Андреева
Милка Илиева
Антония Тонева
Георги Чакалов 
Елена Костадинова 
Валентин Петров 
Мартин Иванов 
Николай Колев
Георги Чакалов 
Надка Зафирова
Иванка Пелтекова 
Виктория Петроваа 
Инна Иванова
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Изтеглихме пeчелившите в томболата от конкурса Фасада на сезона - Пролет 2017!
09-11-2017

Изтеглихме печелившите в томболата от конкурса Фасада на сезона - Пролет 2017 г.!

Честито на победителите!

 

Георги Кючуков 
Галина Стоянова
Силвия Петкова 
Михаил Мицов 
Гергина Любенова 
Лили Стефанова
Борислав Арнаудов 
Марин Моллов 
Александър Тодоров 
Полина Тодорова
Надежда Делчева 
Мартин Стоянов 
Илиана Атанасова 
Антоний Данев 
Божана Кунчева 
Елка Георгиева
Манол Гьопсов 
Ели Стамова
Румяна Казанджиева
Илиана Атанасова 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Стартира есенният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“
05-09-2017

С понижаването на температурите сезон лято бавно отстъпва пред есента. Така e и при нас в конкурса на Баумит “Фасада на сезона – етап Есен”. След красивите слънчеви фасади е време да ви представим и есенните претендентки в конкурса, които може да разгледате тук.

В този етап имаме цели 8 фасади, подредени в различни категории и изпълнени с материали на Баумит. Разгледайте ги и подкрепете своя фаворит еднократно до 30.11.2017г. до 12:00 ч. на обяд. Ако имате повече от един фаворит,може да изразите своите впечатления на нашата фейсбук страница тук.

Според регламента първите три обекта се класират за участие в големия финал на конкурса през март 2018 г. Там те ще имат възможност да премерят сили с победителките от Пролет, Лято и предстоящия сезон Зима. Повече за регламента може да видите тук: http://fs.baumit.bg/en/?page=voteconditions

Всеки гласувал участва в нашата сезонна томбола, където вероятността да спечели награда е голяма!

Екипът на Баумит пожелава успех на фасадите!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дългоочакваният финал на най-горещия етап от конкурса “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017” настъпи
04-09-2017

След тримесечна надпревара за гласовете на онлайн публиката в етап Лято от конкурса на Баумит финишираха успешно три фасади. Деветте претендента събраха общо над 120 гласа.

 

На 31-ви август точно в 12:00 ч. по традиция затворихме формата за гласуване в етап Лято 2017 г., за да обявим дългоочакваните победители.

 

На първо място с 40 гласа на публиката се класира Обект 6 – еднофамилна жилищна сграда в с. Борики, общ. Габрово. Заявители в конкурса са инвеститорите Георги и Дарина Иванови. Проектант на тази слънчева фасада е арх. Иван Узунов, фирма "Узунов Проект" ООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2.

 

На втора и трета позиция с по 32 гласа се подредиха два обекта - обект 9 и обект 2. "Търговска, складова и офис сграда" в гр. Хасково, ул. "Генерал Радецки" 33 е подадена за участие от инвеститора - фирма "LORD". Проектант на тази фасада е арх. Мария Нешева, фирма ТЕПРО ООД. Изпълнители са фирма ЕТ "Стройтекс - Д.Захариева - П. Иванов", които са вложили във фасадата Баумит топлоизолационна система опън с крайно покритие КреативТоп.

 

"Параклис “Свети Димитър”" в гр. Ихтиман на ул. "Цар Освободител", който също дели второто място, е с инвеститор община Ихтиман. Заявител на фасадата в конкурса е проектантът арх. Светлана Аракийска. Фирма "Билдинг 58" ЕООД е изпълнила  фасадата с Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и новата премиум фасадна боя Баумит ПураКолор.

 

Честито на победителите! Баумит благодари на всички гласували, които се включиха и в този сезон!

 

Трите фасади получават възможността да участват във финалния кръг на онлайн конкурса през март 2018 г., а вие скъпи приятели не забравяйте за нашата сезонна томбола, където Ви очакват нашите награди!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Броени дни остават до финала на “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017”
18-08-2017

Финалът на етапа наближава и при нашите фасади става все по-горещо. След няколко дни ще обявим най-слънчевата фасада на сезон Лято 2017г., следвана от две подгласнички.

 

Не забравяйте, скъпо жури, изборът не е никак лек, а резултатите могат да бъдат променени всеки момент. Бъдете активни и продължавайте да гласувате до 31.08.2017г., 12:00 часа на обяд!

 

Ето и временното класиране преди края на конкурса:

 

На първо място засега с 38 гласа на публиката се класира Обект 6 – еднофамилна жилищна сграда в с. Борики, общ. Габрово. Заявители в конкурса са инвеститорите Георги и Дарина Иванови. Проектант на тази приказна къща е арх. Иван Узунов, фирма "Узунов Проект" ООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2. Може да го видите тук.

 

На втора позиция с 26 гласа на публиката се подрежда обект 2 – параклис “Свети Димитър” в гр. Ихтиман, ул. "Цар Освободител". Инвеститор на обекта е община Ихтиман. Заявител в конкурса е проектантът арх. Светлана Аракийска. Фирма "Билдинг 58" ЕООД е изпълнила  фасадата с Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и новата премиум фасадна боя Баумит ПураКолор. Може да го видите тук.

 

На трета позиция с разлика от четири гласа във временното класиране е обект 9 – "Търговска, складова и офис сграда" в гр. Хасково, ул. "Генерал Радецки" 33. Заявлението за участие в кънкурса е подадено от инвеститора - фирма "LORD". Проектант на тази фасада е арх. Мария Нешева, фирма ТЕПРО ООД. Изпълнители са фирма ЕТ "Стройтекс - Д.Захариева - П. Иванов", които са вложили във фасадата Баумит топлоизолационна система опън с крайно покритие КреативТоп. Може да го видите тук.

 

 

Гласувайте за любимата си фасада еднократно до 31 август 2017 г., 12:00 ч. на обяд. Фасадите, събрали най-много ваши гласове, ще се класират на първите три места и ще участват в големия финал на конкурса през март 2018 г.

 

Ако имате повече от един фаворит може да дадете израз на своето впечатление на нашата фейсбук страница  тук:

 

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда в нашата сезонна томбола!

 

Баумит пожелава успех на участниците във “Фасада на сезона – Лято 2017” !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Баумит. Всички права запазени.
Created by CAS