Поради временна повреда на сървърът, в който се хоства сайтът „Фасада на годината“, може да има проблеми при гласуването в големия финал. Поради това, конкурсът ще бъде удължен с един ден – до 11.03.2016 г., 12:00 часа.
Моля за извинение за причиненото неудобство
2017
BG | EN
         
 
 
НОВИНИ
 
 
 
 
 
 
 
Стартира есенният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“
05-09-2017

С понижаването на температурите сезон лято бавно отстъпва пред есента. Така e и при нас в конкурса на Баумит “Фасада на сезона – етап Есен”. След красивите слънчеви фасади е време да ви представим и есенните претендентки в конкурса, които може да разгледате тук.

В този етап имаме цели 8 фасади, подредени в различни категории и изпълнени с материали на Баумит. Разгледайте ги и подкрепете своя фаворит еднократно до 30.11.2017г. до 12:00 ч. на обяд. Ако имате повече от един фаворит,може да изразите своите впечатления на нашата фейсбук страница тук.

Според регламента първите три обекта се класират за участие в големия финал на конкурса през март 2018 г. Там те ще имат възможност да премерят сили с победителките от Пролет, Лято и предстоящия сезон Зима. Повече за регламента може да видите тук: http://fs.baumit.bg/en/?page=voteconditions

Всеки гласувал участва в нашата сезонна томбола, където вероятността да спечели награда е голяма!

Екипът на Баумит пожелава успех на фасадите!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дългоочакваният финал на най-горещия етап от конкурса “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017” настъпи
04-09-2017

След тримесечна надпревара за гласовете на онлайн публиката в етап Лято от конкурса на Баумит финишираха успешно три фасади. Деветте претендента събраха общо над 120 гласа.

 

На 31-ви август точно в 12:00 ч. по традиция затворихме формата за гласуване в етап Лято 2017 г., за да обявим дългоочакваните победители.

 

На първо място с 40 гласа на публиката се класира Обект 6 – еднофамилна жилищна сграда в с. Борики, общ. Габрово. Заявители в конкурса са инвеститорите Георги и Дарина Иванови. Проектант на тази слънчева фасада е арх. Иван Узунов, фирма "Узунов Проект" ООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2.

 

На втора и трета позиция с по 32 гласа се подредиха два обекта - обект 9 и обект 2. "Търговска, складова и офис сграда" в гр. Хасково, ул. "Генерал Радецки" 33 е подадена за участие от инвеститора - фирма "LORD". Проектант на тази фасада е арх. Мария Нешева, фирма ТЕПРО ООД. Изпълнители са фирма ЕТ "Стройтекс - Д.Захариева - П. Иванов", които са вложили във фасадата Баумит топлоизолационна система опън с крайно покритие КреативТоп.

 

"Параклис “Свети Димитър”" в гр. Ихтиман на ул. "Цар Освободител", който също дели второто място, е с инвеститор община Ихтиман. Заявител на фасадата в конкурса е проектантът арх. Светлана Аракийска. Фирма "Билдинг 58" ЕООД е изпълнила  фасадата с Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и новата премиум фасадна боя Баумит ПураКолор.

 

Честито на победителите! Баумит благодари на всички гласували, които се включиха и в този сезон!

 

Трите фасади получават възможността да участват във финалния кръг на онлайн конкурса през март 2018 г., а вие скъпи приятели не забравяйте за нашата сезонна томбола, където Ви очакват нашите награди!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Броени дни остават до финала на “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017”
18-08-2017

Финалът на етапа наближава и при нашите фасади става все по-горещо. След няколко дни ще обявим най-слънчевата фасада на сезон Лято 2017г., следвана от две подгласнички.

 

Не забравяйте, скъпо жури, изборът не е никак лек, а резултатите могат да бъдат променени всеки момент. Бъдете активни и продължавайте да гласувате до 31.08.2017г., 12:00 часа на обяд!

 

Ето и временното класиране преди края на конкурса:

 

На първо място засега с 38 гласа на публиката се класира Обект 6 – еднофамилна жилищна сграда в с. Борики, общ. Габрово. Заявители в конкурса са инвеститорите Георги и Дарина Иванови. Проектант на тази приказна къща е арх. Иван Узунов, фирма "Узунов Проект" ООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2. Може да го видите тук.

 

На втора позиция с 26 гласа на публиката се подрежда обект 2 – параклис “Свети Димитър” в гр. Ихтиман, ул. "Цар Освободител". Инвеститор на обекта е община Ихтиман. Заявител в конкурса е проектантът арх. Светлана Аракийска. Фирма "Билдинг 58" ЕООД е изпълнила  фасадата с Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и новата премиум фасадна боя Баумит ПураКолор. Може да го видите тук.

 

На трета позиция с разлика от четири гласа във временното класиране е обект 9 – "Търговска, складова и офис сграда" в гр. Хасково, ул. "Генерал Радецки" 33. Заявлението за участие в кънкурса е подадено от инвеститора - фирма "LORD". Проектант на тази фасада е арх. Мария Нешева, фирма ТЕПРО ООД. Изпълнители са фирма ЕТ "Стройтекс - Д.Захариева - П. Иванов", които са вложили във фасадата Баумит топлоизолационна система опън с крайно покритие КреативТоп. Може да го видите тук.

 

 

Гласувайте за любимата си фасада еднократно до 31 август 2017 г., 12:00 ч. на обяд. Фасадите, събрали най-много ваши гласове, ще се класират на първите три места и ще участват в големия финал на конкурса през март 2018 г.

 

Ако имате повече от един фаворит може да дадете израз на своето впечатление на нашата фейсбук страница  тук:

 

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда в нашата сезонна томбола!

 

Баумит пожелава успех на участниците във “Фасада на сезона – Лято 2017” !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Раздаване на грамоти "Фасада на сезона - пролет 2017"
15-08-2017

Иван Дуков - административен директор на фирма "Ермитаж класик"ЕООД получи почетна грамота за първа награда от конкурса на Баумит "Фасада на сезон Пролет". Фирмата е заявител в конткурса, изпълнител и инвеститор на обект "Жилищна сграда с гаражи Даная", която събра най-много гласове на публиката за сезона.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Започна най-горещият сезон за фасадите! “Фасада на сезона - Лято 2017 “, Баумит
01-06-2017

Заедно с най-цветния детски празник пристигат новите летни фасади на Баумит. Цели 9 обекта засияват, претендирайки че са най-красиви в етап "Лято" от конкурса на Баумит “Фасада на годината 2017”.

 

Новите фасади са съпроводени от яркото юнско слънце и ви приканват да ги разгледате тук.

 

Категориите, в които са разпределени сградите, са: "Еднофамилни къщи", "Жилищни сгради", "Термично саниране" и "Нежилищни сгради".

 

На вас оставяме избора коя е най-красивата. Може да гласувате за нея еднократно до 12:00 часа на 31-ви август 2017 г. Фасадите, събрали най-много ваши гласове ще се класират на първо, второ и трето място и ще имат възможността да участват в гласуването на финалния кръг  от конкурса за публиката през март 2018 г.

 

Ако имате повече от един фаворит, може да изразите своите впечатления тук.

 

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда в нашата сезонна томбола!. Баумит пожелава успех на участниците във “Фасада на сезона – Лято 2017”!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ПРИКЛЮЧИ НАЙ-ЗЕЛЕНИЯТ ЕТАП В КОНКУРСА НА БАУМИТ “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ПРОЛЕТ 2017”
31-05-2017

На 31-ви май, точно в 12:00 ч. завърши първият етап от тазгодишния конкурс “Фасада на годината 2017”. В него достойно се бориха седем слънчеви фасади в категории – жилищни, нежилищни и реновирани исторически сгради.

 

Журито в конкурса – всички вие, приятели на Баумит, отредихте три места за  победителките, а именно:

 

На първо място застана Жилищна сграда с гаражи “Даная”.

 

Обектъте в категория Жилищни сгради – ново строителство и се намира в град София, ж.к. Младост 4, 440А. Проектанти на обекта са арх. Калин Диков и арх. Галина Стоянова от фирма Елит студио ЕООД. Инвеститор, заявител и изпълнител в конкурса е фирма Ермитаж Класик ЕООД. Пролетната фасада е осъществена с помощта на Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

 

На второ място се класира:

 

Обект 6 от категория "Нежилищни сгради - ново строителство" - Хотел и конна спортна база в село Житница. Проектанти на обекта са арх. Димитър Ахрянов и

арх. Цветелин Цоневски от фирма TSONEVSKI– project& consultinggroup. Заявител и изпълнител е фирма Ейприлстрой ЕООД, а инвеститор е СК Тракиец ЕООД.

Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие КреативТоп и СиликонТоп.

 

На трето място се подрежда:

 

Обект 4, от категория "Реновиране на исторически сгради"  - Военноморски клуб в град Варна на бул. Владислав Варненчик 2. Заявител и изпълнител в конкурса е фирма Екса АД, а проектант е арх. Константин Пеев, отново от фирма Екса АД. Инвеститор е ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”. За възстановяването на тази изключително красива фасада е използвана Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СилконКолор.

 

Баумит България честити на победителите! Очаквайте ги на големия финал през 2018! Очаквайте началото на етап лято, утре! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ПРЕДСТОИ ФИНАЛЪТ НА НАЙ-ЗЕЛЕНИЯ ЕТАП В КОНКУРСА НА БАУМИТ “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ПРОЛЕТ 2017”
16-05-2017

Със слънце и цветя ни съпровожда животворната пролет. Броени дни преди финала на най-зеления етап от конкурса "Фасада на сезона" сред разцъфтелите клони се задават трите водещи фасади, които вие - почетно жури на Баумит, подредихте на тези позиции до момента.

 

Каним ви да разгледате всички 7 потенциални финалисти туки да подкрепите вашето пролетно цвете до 31.05.2016 г., 12:00 часа!

 

Засега на първо място се класира:

Обект 3, категория  Жилищни сгради – ново строителство. Пролетната фасада се намира в град София, ж.к. Младост 4, бл. 440А. Проектанти на обекта са архитектите Калин Диков и Галина Стоянова от фирма Елит студио ЕООД. Изпълнител, инвеститор и заявител в конкурса е фирма Ермитаж Класик ЕООД. Красивата фасада е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

 

На второ място за момента се класира:

 

Обект 4, от категория "Реновиране на исторически сгради"  - Военноморски клуб в град Варна на бул. Владислав Варненчик 2. Заявител в конкурса  и изпълнител  е фирма Екса АД, а проектант е арх. Константин Пеев, отново от фирма Екса АД. Инвеститор е ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”. За възстановяването на тази изключителна фасада е използвана Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СилконКолор.

 

На трето място във временното класиране се подрежда:

Обект 6 от категория "Нежилищни сгради - ново строителство" - Хотел и конна спортна база в село Житница. Проектанти на обекта са арх. Димитър Ахрянов и арх. Цветелин Цоневски от фирма TSONEVSKI– project& consultinggroup. Заявител и изпълнител е фирма Ейприлстрой ЕООД, а инвеститор е СК Тракиец ЕООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие КреативТоп и СиликонТоп.

 

Чрез гласуване с един клик до 31 май до 12:00 часа на обяд вие може  да подкрепите вашата фасада-фаворит. Събралата най-много гласове фасада ще бъде класирана на първо място, следвана от две подгласнички. Всеки сезон ще обявява своите три победителки, които ще отидат на големия финал, който отново ще бъде журиран от публиката през март 2018 година!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ПРОЛЕТТА ДОЙДЕ! Започна конкурсът на Баумит – “Фасада на годината 2017”
31-03-2017

В годината на червения огнен петел ви представяме новите огнени фасади, които ще ви разпалват в четири самостоятелни етапа, под названието “Фасада на сезона” – пролет, лято, есен и зима. Както добре знаете четирите етапа на конкурса са разпределени в 12 месеца заедно с големия финал, който е през 2018г. Във всеки сезон участие заявяват различен брой фасади от цялата страна, изпълнени с материали Баумит. Във всеки сезон вие - почетното жури на Баумит, класирате на първо място една фасада, следвана от две подгласнички.

 

След дългата и люта зима с голямо удоволствие искаме да ви представим топлите слънчеви фасади от първия етап от тазгодишния конкурс на Баумит “Фасада на годината 2017”. С един клик може да ги подкрепите тук.Приятно гледане!

 

Изберете най-красивото пролетно цвете и гласувайте за него еднократно от 31-ви март до 31-ви май в 12:00 часа на обяд.

 

Ако все пак харесате повече от една фасада, в което сме напълно убедени, може да дадете израз на своето впечатление и на фейсбук страницата ни тук.

 

Гласувайте скъпи приятели и може да спечелите награда от нашата сезонна томбола!

 

Екипът на Баумит пожелава успех на всички участници във “Фасада на сезона - Пролет 2017” и ви желае весело посрещане на пролетните празници!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Конкурсът "Фасада на годината 2016" приключи със заседание на професионалното жури
17-03-2017

11 наградени обекти се класират за участие в международния конкурс на Баумит"LifeChallenge" през 2018г.

 

София, 15.март 2017. Професионално жури в състав председател - арх. Калин Диков - управител на "Елит студио" и членове - арх. Ангел Захариев - управител на "А и А архитекти", арх. Радомир Серафимов - управител на ателие "Серафимов архитекти", арх. Борислав Игнатов - управител на студио "Борислав Игнатов" и председател на управителния съвет на КАБ и Николай Бъчваров - управител на Баумит България ЕООД заседаваше, за да бъдат определени фасадите - победители в съответните 5 категории от ежегодния конкурс на Баумит "Фасада на годината 2016". Освен членовете на комисията в обсъжданията взеха участие и инж. Надя Начева – Маркетинг директор, арх. Анна Цукева - архитектурен консултант и Юлия Димова – маркетинг специалист на „Баумит България” ЕООД. 

 

Оценяването бе съпътствано с оживени дискусии, касаещи фасадния силует, цветовите решения, използването на различни форми и структури от проектантите. Коментирани бяха  изпълнението и прецизността на детайлите, както и вписването на обектите в околното пространство.

 

След обсъждане и гласуване професионалното жури обяви своите фаворити:

 

КАТЕГОРИЯ "ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ – НОВО СТРОИТЕЛСТВО"

 

В категория “Еднофамилни къщи - ново строителство” журито реши да присъди първа награда –  почетна грамота и парична награда от 1500 лв. на обект:

Еднофамилна къща в гр. Плевен, ул. Райски кът 3

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/323

 

 

Проектант: ПРОконсулт - арх. Красимир Попов

Изпълнител: СИМОНБАУ ЕООД

Инвеститор и заявител: г-нВеселин Василев

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта е Цветан Лалов.

ВложенитеБаумит материали са: Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие НанопорТоп К1,5

 

Други награди в тази категория не бяха присъдени.

 

КАТЕГОРИЯ "ТЕРМИЧНО САНИРАНЕ"

В категория “Термично саниране” бяха представени съгласно условията на конкурса общо 7 обекта. Компетентното жури реши:

Първа награда– почетна грамота и парична награда от 1500 лв. печели фасадата на:

Еднофамилна жилищна сграда, гр. София, жк Яворов

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/332

 

Проектант и заявител в конкурса: Фасет ООД - арх. Данаил Едрев

Изпълнител: Биляна 2000 ЕООД

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта е Петър Алипиев.

ВложенитеБаумит материали са: Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие НанопорТоп и МозаикТоп

Втора  награда– почетна грамота и парична награда от 1000 лв. се присъжда на:

Еднофамилна жилищна сграда, гр. София, ул. Георги Бенковски № 29

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/338

 

Проектант:арх. Светла Трендафилова

Изпълнител и заявител: Биляна 2000 ЕООД

Инвеститор: Валентин Благоев

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта е Петър Алипиев.

 

Вложените Баумит материали са: Баумит интегрирана топлоизолационна система опънс крайно покритие НанопорТоп К1,5.

 

Журито реши да не присъжда трета награда.

 

КАТЕГОРИЯ "ЖИЛИЩНИ СГРАДИ - НОВО СТРОИТЕЛСТВО"


В категория “Жилищни сгради - ново строителство” бяха представени съгласно условията на конкурса общо 13 обекта. В тази категория журито присъди следните награди:

 

Първа награда– почетна грамота и парична награда от 1500 лв. печели фасадата на обект:

Варна Сити Парк, гр.Варна, ул. Младежка  №35

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/334

 

Проектант и заявител: СТАРХ ЕООД - арх. Светослав Станиславов

Изпълнител: Сити Билдинг ООД

Инвеститор: Варна Сити Парк АД

Отговорен Баумит мениджър за обекта е Георги Богданов.

 

Вложени са следните Баумит материали: Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликонТоп К1,5 и КреативТоп Файн

 

Втора  награда– почетна грамота и парична награда от 1000 лв. бяха присъдени на обект:

Sophie apartaments, гр. София, ул. Стара планина 23

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/333

 

Проектант: Танков архитекти ООД - арх. Атанас Танков

Изпълнител: Нивел ООД

Инвеститор и заявител: BLD ЕООД

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта е Валери Момчилов

 

Вложени са следните Баумит материали: Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5

 

Трета  награда– Почетна грамота и парична награда от 500 лв.

Обект: Жилищен комплекс "Флора Парк", гр. София, ул. Флора №1

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/326

 

Проектанти: Грид - АИ ЕООД - арх. Георги Рафаилов и арх. Анна Кузманова

Изпълнител, инвеститор и заявител: Сити Хоум Парк ЕООД

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта е Петър Алипиев.

 

Вложени са следните Баумит материали: Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К2.

 

КАТЕГОРИЯ "СТРУКТУРИ"


В креативната категория “Структури” бяха представени съгласно условията на конкурса общо 4 обекта. Журито присъди следните награди:

 

Първа награда– Почетна грамота и парична награда от 1500 лв. печели обект:

Жилищен комплекс "Алия", гр. Асеновград, ул. Раковска 14

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/312

 

Проектант: Марински ООД - арх. Георги Димов

Изпълнител, инвеститор и заявител: Марински ООД

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта е Живко Жеков.

 

Вложените Баумит материали са: Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие КреативТоп и ГранопорТоп К1,5, Лазур и Финиш

 

Втора  награда– Почетна грамота и парична награда от 1000 лв.

Обект: Жилищен комплекс "Амарант", гр. Асеновград, ул. Клокотница 28

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/309

 

Проектант: Марински ООД - арх. Георги Димов

Изпълнител, инвеститор и заявител: Марински ООД

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта е Живко Жеков.

 

Баумит материали: Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие КреативТоп и ГранопорТоп К1,5, Лазур и Финиш

 

Журито реши да не присъжда други награди в тази категория.

 

КАТЕГОРИЯ "НЕЖИЛИЩНИ СГРАДИ - НОВО СТРОИТЕЛСТВО"


В категория “Нежилищни сгради - ново строителство” журито оценяваше фасадите на 5 обекта. След дискусия беше решено следното:

Първа награда– почетна грамота и парична награда от 1500 лв. печели

Обект: Ува Нестум хотел и спа, гр. Гоце Делчев

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/335

 

Проектанти и заявители: Сдружени архитекти ООД - арх. Лило Попов и арх. Красимира Попова

Изпълнител: Ай Би Билдинг ООД

Инвеститор: Билта ЕАД

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта еСтоян Шумаров.

 

Вложените Баумит материали са: Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие НанопорТоп и КреативТоп.

 

Втора  награда– почетна грамота и парична награда от 1000 лв. журито присъди на фасадата на:

Студентско общежитие Скапто-3, гр. Благоевград

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/331

 

Проектант и заявител: Тилев Архитекти ООД - арх. Димчо Тилев

Изпълнител: ГБС Благоевград АД

Инвеститор: Американски университет в България

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта еСтоян Шумаров.

 

Вложените Баумит материали са: Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покиртие СиликонТоп, СиликонКолор и Металик

 

Трета  награда – почетна грамота и парична награда от 500 лв. получава фасадата на обект:

„Ем билдинг“, гр. София, ул. Хенрик Ибсен 17

 

http://fs.baumit.bg/en/page/viewfasada/id/329

 

Проектант и заявител: Стивън Джордж Интернешънъл - България ООД - арх. Тихомир Казаков

Изпълнител и инвеститор: Арт Е Строй 3 ЕООД

Регионален сътрудник на Баумит, работил по обслужването на обекта еПетър Алипиев.

 

Вложените Баумит материали са: Баумит интегрирана тополизолационна система Про с крайно покритие СиликонТоп.

 

Всички наградени обекти се класират за участие в първи кръг на международния конкурс на Баумит интернационал LifeChallenge, който ще се състои през 2018 г. в гр. Братислава, Словакия.

 

Баумит България благодари за участието в конкурса на проектантите, инвеститорите и изпълнителите на всички обекти и им желае ползотворна работа, много професионални успехи и лично щастие.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Големият победител във “Фасада на годината 2016” е Жилищна сграда, бл.10 в град Нова Загора
10-03-2017

На 10.03.2017 г. точно в 12:00 ч. приключи големият финал на “Фасада на годината 2016” и дойде време да обявим дългоочакваната победителка от гласуването на публиката с нейните 2 подгласнички. През целия конкурс бяхме свидетели на разнообразие от фасади, изработени с материалите на Баумит. Зад всяка една от участничките гордо стоят екипи от професионалисти – архитекти, строители и инвеститори, които премериха сили в 4-те етапа на конкурса.

 

За 2016 г. с 332 гласа на публиката от общо 1100 победи Жилищна сграда, блок 10 в гр. Нова Загора, ж.к. Загоре. Проектант на  победилата фасада е арх. Събин Попов от фирма “Инж Проект” ООД, а инвеститор се явява Община Нова Загора по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Заявител и изпълнител в конкурса е фирма “Трейс Ямбол” АД, която е изолирала фасадата с Баумит интегрирана топлизолационна система.

 

Честито на победителя!

 

На второ място с 325 гласа след първенеца се класира обект Sophieapartmentsв град София, ул. Стара планина №23. Проектант на сребърната носителка е арх. Атанас Танков от фирма “Танков архитекти” ООД. Заявител и инвеститор в конкурса е BLD. Изпълнителят “Нивел” ООД се е доверил на Баумит топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

 

Честито на първата подгласничка!

 

На трето място само с 5 гласа разлика от втория обект с общо 231 гласа на публиката се класира Еднофамилна къща в гр. Плевен, ул. Райски кът №3. Проектант е арх. Красимир Попов от фирма ПРО консулт. Заявител и инвеститор е г-н Веселин Василев, а изпълнител е СИМОНБАУ ЕООД. Фасадата е изпълнена с топлоизолационна система Баумит Стар с крайно покритие НанопорТоп К1,5.

 

Честито трето място!

 

Баумит България благодари за участието на създателите на всички 31 фасади - проектанти, инвеститори и изпълнители. Радваме се на всеки глас на публиката, който показва, че хората не са равнодушни към красиво изпълнените и добре изолирани фасади, било то съвсем нови или санирани.

 

Пред всичките 31 фасади, участвали в конкурса през 2016 г., стои още едно истинско предизвикателство. На 15.03.2017 г. ще заседава професионално жури, съставено от утвърдени български архитекти, което ще оценява сградите в съответните категории и ще определи, кои фасади ще заминат на първи кръг от международния конкурс на Баумит LifeChallenge през 2018 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2017 Баумит. Всички права запазени.
Created by CAS